قالب وردپرس افزونه وردپرس

نکات سبقت گرفتن – قوانین و اصول سبقت گیری !

نکات سبقت گرفتن از مواردی است که وقتی می خواهید به دل جاده بزنید باید به آن اشنا باشید و قوانین سبقت گیری را بدانید . ندانستن این نکات و قوانین علاوه بر اینکه باعث می شود پلیس راهنمایی و رانندگی شما را جریمه کند ، باعث حادثه های جبران ناپذیری نیز ممکن است بشود .

در این مقاله می خواهیم به نکات مهم سبقت گرفتن ، قوانین سبقت گرفتن ، مکان های ممنوع برای سبقت گرفتن و اهمیت دانستن این قوانین صحبت کنیم . همچنین به سوالات متداول شما راجب سبقت گیری پاسخ می دهیم . پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید .

همچنین اگر در آزمون تئوری آیین نامه دچار مشکل شده اید ، مقاله سوالات آیین نامه ما را مطالعه کنید .

نکات سبقت گرفتن

قوانین سبقت گرفتن

سبقت گرفتن یعنی پیشی گرفتن از وسیله نقلیه دیگری که در همان مسیر در حال حرکت است . سبقت گرفتن با رعایت یک سری قوانین و نکات مجاز است و در غیر این صورت ممکن است جریمه یا تصادف را به دنبال داشته باشد . برخی از قوانین و نکات سبقت گرفتن عبارتند از :

سبقت گرفتن همیشه از سمت چپ انجام می‌ شود و باید قبل از سبقت چراغ راهنمای سمت چپ را روشن کرده و به راننده جلویی اطلاع دهید .

سبقت گرفتن از سمت راست فقط در صورتی مجاز است که خودروی جلویی در حال گردش به چپ باشد و در این صورت باید چراغ راهنمای سمت راست را روشن کنید .

سبقت گرفتن در مکان‌ هایی که دید کافی ندارید مانند پیچ‌ ها ، تونل‌ ها ، پل‌ ها ، تقاطع‌ ها ، تقاطع راه آهن و مناطقی که تابلوی سبقت ممنوع دارند ، ممنوع است .

سبقت گرفتن در مکان‌ هایی که تابلوی سبقت مجاز دارند یا خطوط منقطع هستند ، با رعایت فاصله و سرعت مناسب مجاز است .

سبقت گرفتن از اتوبوس‌ ها ، کامیون‌ ها و خودرو های تجاری در معابر شهری ممنوع است .

سبقت گرفتن از خودرویی که در حال سبقت گرفتن است ، ممنوع است .

بعد از سبقت گرفتن باید با استفاده از چراغ راهنما به مسیر اصلی بازگردید و راه را برای سایر خودرو ها باز کنید .

مکان هایی که سبقت گرفتن در آن ها ممنوع است ؟

محل هایی که سبقت گرفتن ممنوع است و در این مکان ها سبقت گرفتن ممکن است با ایجاد حادثه همراه باشد را برای شما شرح می دهیم .

در مکان هایی که میدان دید و روشنایی کافی نباشد ، مانند شب ، مه ، باران ، برف و غبار .

در فاصله ۵۰ متر مانده به پیچ تا ۵۰ متر پس از پیچ .

در تقاطع راه ها یا تقاطع راه آهن ، مگر آن که با علائم و تابلو های سبقت مجاز مشخص شده باشد .

در پیچ های تند و سربالایی هایی که دید راننده کم است .

در خیابان ها و معابر شهری ، از اتوبوس ، کامیون و خودرو های تجاری .

از خودرویی که خود در حال سبقت گرفتن است .

این ها برخی از موارد ممنوع بودن سبقت گرفتن هستند که باید در هنگام رانندگی به آن ها توجه کنید . 

همچنین به مقاله قبلی ما که راجب نکات مهم تقاطع ها است نیز مراجعه کنید . نکات بسیار خوبی را راجب تقاطع ها می توانید از این مقاله کسب کنید .

نکات سبقت گرفتن

چه تابلو هایی برای سبقت گیری وجود دارد ؟

تابلو هایی که برای سبقت گیری وجود دارند عبارتند از :

تابلوی سبقت ممنوع که به شکل دایره با حاشیه قرمز و خط عمودی در وسط آن است . این تابلو نشان می‌ دهد که در آن محل سبقت گرفتن از هر خودرویی ممنوع است .

تابلوی سبقت ممنوع برای خودرو های سنگین که به شکل دایره با حاشیه قرمز و خط عمودی در وسط آن و یک تیره زیر آن است . این تابلو نشان می‌ دهد که در آن محل سبقت گرفتن از خودرو های سنگین مانند کامیون ، اتوبوس و تریلی ممنوع است .

تابلوی سبقت مجاز که به شکل دایره با حاشیه قرمز و خط منقطع در وسط آن است . این تابلو نشان می‌ دهد که در آن محل سبقت گرفتن از هر خودرویی مجاز است .

تابلوی سبقت مجاز برای خودرو های سنگین که به شکل دایره با حاشیه قرمز و خط منقطع در وسط آن و یک تیره زیر آن است . این تابلو نشان می‌ دهد که در آن محل سبقت گرفتن از خودرو های سنگین مجاز است .

همچنین به دیگر مقالات گواهیران ، سایت مرجع رانندگی نیز نگاهی بیندازید .

نکات مهم سبقت گیری

برخی از نکات مهم سبقت گیری در جاده دو طرفه عبارتند از :

هرگز از بغل ماشینی که از شانه خاکی حرکت می‌ کند رد نشوید .

اگر ماشینی در هنگام سبقت وارد جاده شما شود ، به عقب خود توجه کنید و در صورت امکان سرعت خود را کم کنید تا به پشت ماشینی که می‌ خواستید از آن سبقت بگیرید بروید .

صدای موسیقی و دیگر حواس‌ پرتی‌ ها را کاهش دهید ، در هنگام سبقت شما باید 100% حواستان به جاده باشد .

حتما جهت فاصله گرفتن ، وسیله نقلیه جلو و پشت سر را کنترل کنید .

به راه ، علائم و تابلو های راهنمایی رانندگی از قبیل منطقه سبقت مجاز و علامت عابرین پیاده توجه کنید .

در شب با دادن چند چراغ متناوب ( کوتاه ) و در روز با زدن چند بوق مقطع ( کوتاه ) و با فاصله زمانی چند ثانیه‌ ای خودروی جلویی را از تصمیم خود آگاه سازید .

بلافاصله پس از پایان سبقت با استفاده از علامت راهنما به مسیر اصلی باز گردید و راه را برای سایر خودرو ها باز کنید .

این ها فقط برخی از نکات مهم سبقت گیری هستند که باید در هنگام رانندگی به آن ها توجه کنید .

نکات سبقت گرفتن

اهمیت رعایت قوانین هنگام سبقت

رعایت قوانین سبقت گرفتن در رانندگی بسیار مهم است زیرا می‌ تواند از تصادفات و آسیب‌ های جانی و مالی جلوگیری کند . سبقت گرفتن با رعایت یک سری قوانین و نکات مجاز است و به طور کلی به معنای پیشی گرفتن از خودرویی است که در همان مسیر در حال حرکت است .

برای سبقت گرفتن باید به تابلو ها ، سرعت سایر خودرو ها ، محل‌ های مجاز و ممنوع ، میدان دید و روشنایی دقت کرد . سبقت گرفتن در پیچ‌ ها ، تونل‌ ها ، تقاطع‌ ها ، شب و از خودرویی که در حال سبقت است ، ممنوع است .

 سبقت گرفتن همیشه از سمت چپ انجام می‌ شود و باید قبل و بعد از سبقت چراغ راهنما را روشن کرده و به رانندگان دیگر اطلاع دهید .

 سبقت گرفتن در مکان‌ هایی که تابلوی سبقت مجاز دارند یا خطوط منقطع هستند ، با رعایت فاصله و سرعت مناسب مجاز است . سبقت گرفتن بدون توجه به قوانین می‌ تواند خطرناک باشد و باعث ایجاد ترافیک و اختلال در جریان رانندگی شود .

سوالات متداول درباره سبقت گیری

سبقت گرفتن یعنی چه ؟
سبقت گرفتن یعنی پیشی گرفتن یا جلو افتادن از وسیله نقلیه دیگری که در همان مسیر در حال حرکت است .

سبقت گرفتن از کدام سمت انجام می‌ شود ؟
سبقت گرفتن همیشه از سمت چپ انجام می‌ شود و باید قبل و بعد از سبقت چراغ راهنما را روشن کرده و به رانندگان دیگر اطلاع دهید .

سبقت گرفتن در کجا ممنوع است ؟
سبقت گرفتن در مکان‌ هایی که دید کافی ندارید مانند پیچ‌ ها ، تونل‌ ها ، پل‌ ها ، تقاطع‌ ها ، تقاطع راه آهن و مناطقی که تابلوی سبقت ممنوع دارند ، ممنوع است .

سبقت گرفتن در کجا مجاز است ؟
سبقت گرفتن در مکان‌ هایی که تابلوی سبقت مجاز دارند یا خطوط منقطع هستند ، با رعایت فاصله و سرعت مناسب مجاز است .

سبقت گرفتن از خودرویی که در حال سبقت گرفتن است چگونه است ؟
سبقت گرفتن از خودرویی که در حال سبقت گرفتن است ، ممنوع است .

سبقت گرفتن از خودرو های سنگین چگونه است ؟
سبقت گرفتن از خودرو های سنگین مانند کامیون ، اتوبوس و تریلی در معابر شهری ممنوع است . در جاده‌ ها ، سبقت گرفتن از خودرو های سنگین با رعایت تابلو های مربوطه و با دادن اطلاعات کافی به راننده خودروی سنگین مجاز است .

چگونه باید از خودروی جلویی اطلاع داد که قصد سبقت گرفتن داریم ؟
در شب با دادن چند چراغ متناوب ( کوتاه ) و در روز با زدن چند بوق مقطع ( کوتاه ) و با فاصله زمانی چند ثانیه‌ ای خودروی جلویی را از تصمیم خود آگاه سازید . باید طوری این کار را انجام دهید که به راننده ی وسیله ی نقلیه جلویی فشار روحی روانی وارد نشود و تمرکز خود را از دست ندهد .

در این مقاله به طور کامل و جامع به بررسی نکات سبقت گرفتن ، قوانینی سبقت گرفتن ، مکان هایی که در آن ها سبقت گرفتن ممنوع است و تابلو های سبقت گیری پرداختیم و شما را با آن ها آشنا کردیم . امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد .

گواهیران
4/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *