قالب وردپرس افزونه وردپرس

آموزش دنده عقب گرفتن آسان ( راهنمای کامل ) !

آموزش دنده عقب گرفتن موضوعي است كه مي خواهيم در اين مقاله به آن بپردازیم. دنده عقب گرفتن در شرایط خاصی انجام می شود و تسلط به مهارت آن می تواند در شرایط مختلف به شما کمک کند.

ما در این مقاله می خواهیم نحوه درست دنده عقب گرفتن و همچنین مواردی که باید در حین دنده عقب گرفتن رعایت کنید را به شما یاد دهیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

پیشنهاد مقاله : نمونه سوالات آیین نامه !

آموزش دنده عقب

آموزش کامل دنده عقب گرفتن !

دنده عقب یکی از مهارت‌ های مهم رانندگی است که برای پارک کردن خروج از بن‌ بست ، یا عقب رفتن خودرو در موقعیت‌ های مختلف لازم است . برای حرکت با دنده عقب ، شما باید به چند نکته توجه کنید :

قبل از دنده عقب زدن حتما راهنمای راست خودرو را روشن کنید تا به دیگران اطلاع دهید که قصد دارید عقب بروید .

اتومبیل را رو به جلو صاف کنید تا فرمان نیز صاف شود . این کار باعث می‌ شود که خودرو در مسیر مستقیم حرکت کند و شما نیاز به تغییر زیاد جهت فرمان نداشته باشید .

دنده را بر روی دنده عقب تنظیم نمایید . بسته به نوع دنده خودرو ممکن است برای جا زدن دنده عقب از دکمه کنار دنده ( برای ماشین های اتومات ) یا در ماشین های دنده دستی به صورت دستی دنده را به عقب می دهید.

کمربند ایمنی را کمی شل کرده تا بدن به راحتی به عقب برگردد. سپس سر و شانه‌ های خود را به‌ اندازه‌ ای بچرخانید که اطراف خودرو ی خود را به‌صورت یک دایره کامل بتوانید بررسی کنید. این حرکت به شما کمک می‌ کند تا مانع‌ های احتمالی در پشت ماشین را شناسایی کنید .

دست چپ خود را در مرکز فرمان قرار دهید و دست راست پشت صندلی شاگرد . با استفاده از آیینه‌ های جانبی و پشت مسیر خودرو را تعیین کنید . اگر مسیر صاف و بدون مانع است می‌توانید از پشت صندلی شاگرد یا پشت شانه سرنشین عقب پنجره عقب خودرو را نگاه کنید .

پای خود را از روی پدال ترمز بردارید و با حفظ سرعت مناسب عقب بروید . سعی کنید سرعت خودرو را با حرکت یک انسان هم‌ خوانی داده و در صورت لزوم با استفاده از پدال ترمز سرعت را کنترل کنید . همچنین با تغییرات کوچک فرمان جهت خودرو را تنظیم کنید . اگر می‌خواهید به سمت راست بروید فرمان را به سمت راست بچرخانید و اگر می‌خواهید به سمت چپ بروید فرمان را به سمت چپ بچرخانید.

پیشنهاد مقاله قبلی سایت : آموزش رانندگی با ماشین اتومات !

آموزش دنده عقب

نکات مهم و کلیدی آموزش دنده عقب گرفتن

دنده‌ عقب گرفتن می‌تواند هم برای رانندگان با تجربه و هم بی‌ تجربه ترس‌ آور باشد . از آنجایی‌ که جهت‌ دهی شما با چرخ های جلو صورت می‌ گیرد و دید خوبی در پشت سر ندارید پس دنده‌ عقب رفتن می‌ تواند یکی از سخت‌ ترین کار هایی باشد که رانندگان با آن مواجه هستند .

برای دنده عقب رفتن چند نکته کلیدی وجود دارد :

بررسی اطراف خودرو : قبل از دنده‌ عقب رفتن مطمئن باشید که مانعی بر سر راه شما قرار نداشته یا چیزی به سمت شما نیاید .

پدال ترمز : پای راست خود را بر روی پدال ترمز قرار دهید .

قرار دادن دست بر فرمان : دست چپ خود را در بالا و وسط فرمان قرار دهید .

جا زدن دنده عقب : بسته به نوع دنده اتومبیل شما روش‌ های مختلفی برای جا زدن دنده‌ عقب وجود دارد .

برگشت به عقب : از بالای شانه سر نشین عقب خودرو به پشت ماشین نگاه کنید .

برای رسیدن به بهترین نتایج توصیه می‌ شود که این فرآیند را به آرامی و با تمرکز انجام دهید . همچنین استفاده از آیینه برای بررسی اطراف خوب است اما بهتر است شما خودتان به اطراف نگاه کنید تا چیزی از دید شما مخفی نباشد .

مراحل جا زدن دنده به عقب

جا زدن دنده به عقب بسیار ساده است در ادامه به جا زدن دنده در ماشین های دنده اتوماتیک و دنده دستی اشاره می کنیم .

ماشین های اتوماتیک

  • در ابتدا پای خود را بر روی پدال ترمز قرار می دهید .
  • ترمز دستی خودرو را آزاد می کنید . در ماشین های اتوماتیک این ترمز دستی اغلب به شکل یک دکمه است .
  • دنده را بر روی R که همان دنده عقب است قرار می دهید تا ماشین در حالت دنده عقب قرار گیرد .
  • پای خود را از روی پدال ترمز برمیدارید و ماشین شروع به عقب آمدن می کند .

ماشین های دنده دستی

  • در ابتدا پای خود را به روی کلاچ می گذارید .
  • دنده را بر روی R به صورت دستی قرار می دهید که همان دنده عقب است .
  • ترمز دستی را آزاد می کنید تا ماشین بتواند به حالت حرکت در بیاید .
  • پای خود را به صورت نیم کلاچ همراه بر روی کلاچ قرار می دهید و با کمی گاز دادن ماشین شروع به عقب آمدن می کند .

در چه مواقعی از دنده عقب استفاده می کنیم ؟

دنده عقب برای مواقع خاصی استفاده می‌شود که در زیر به آن ها اشاره می کنیم :

پارک کردن : دنده عقب برای پارک کردن خودرو استفاده می‌ شود . شاید در همه پارک کردن ها استفاده نشود ولی در اکثر پارک کردن ها حتی پارک دوبل مورد استفاده قرار می گیرد .

آزمون رانندگی : در آزمون رانندگی دنده عقب حین پارک کردن استفاده می‌ شود . همچنین در بعضی موارد افسر به صورت جداگانه از شما دنده عقب را می خواهد .

اتوبان : در اتوبان دنده عقب استفاده می‌ شود . با اینکه این موضوع ممنوع است ولی در بعضی مواقع نیاز است و استفاده می شود .

سربالایی و سرپایینی : در سر بالایی و سرپایینی دنده عقب استفاده می‌ شود . در بعضی موارد دنده عقب در این سراشیبی ها کار را سخت تر می کند .

مواجهه با مانع : حین مواجهه با مانع دنده عقب استفاده می‌ شود .

لطفاً توجه داشته باشید که استفاده از دنده عقب به غیر از پارک دوبل، در بیشتر مواقع ممنوع است . همچنین لازم است که بر انجام آن تسلط کافی داشته باشید . در ادامه به سوالات متداول آموزش دنده عقب نیز می پردازیم .

آموزش دنده عقب

آیا بدون آیینه ها می توان دنده عقب گرفت ؟

دنده عقب بدون آیینه ها مهارت و تجربه زیادی می خواهد و اینکه بسیار خطرناک است به این علت که شما بدون دیدن آیینه ها و فقط با نگاه کردن از طریق شیشه عقب دید کافی برای دنده عقب گرفتن نداشته و ممکن است به موانع برخورد کنید و باعث زیان و خسارت به خودرو شوید .

امروزه با پیشرفت های تکنولوژی بسیاری از مشکل های ما حل شده است مثل مشکل پارک کردن یا دنده عقب گرفتن یا هر مشکل دیگری که فکر کنید . شما اگر یک خودرو مجهز به دوربین دنده عقب داشته باشید بدون نیاز به آیینه ها و فقط با دیدن همان دوربین به راحتی می توانید دنده عقب بگیرید یا حتی موقع پارک کردن نیز بسیار به کار شما می آید . ولی به طور کلی توصیه می شود حتما هنگام دنده عقب گرفتن از آیینه ها استفاده کرده و مسیر عقب رفتن را چک کنید .

سوالات متداول درباره آموزش دنده عقب

در زیر به برخی از سوالات متداول در مورد دنده عقب پاسخ داده شده است :

چگونه دنده عقب را تنظیم کنیم ؟
برای تنظیم دنده عقب ابتدا باید راهنمای راست را روشن کنید . سپس اتومبیل را به صورت صاف به جلو قرار دهید تا فرمان نیز صاف شود . سپس دنده را بر روی دنده عقب تنظیم کنید . در نهایت کمربند ایمنی را کمی شل کرده و دست چپ خود را در مرکز فرمان قرار داده و دست راست خود را پشت صندلی شاگرد قرار دهید .

در چه شرایطی باید از دنده عقب استفاده کرد ؟
استفاده از دنده عقب در مواردی که نیاز به حرکت به عقب دارید مانند پارک کردن خودرو ، یا هنگامی که باید از مسیری که به تازگی طی کرده‌ اید به عقب برگردید .

دنده عقب گرفتن در سر بالایی ها :
در سر بالایی ها دنده عقب نیاز به تسلط بر روی پدال ترمز دارد . شما کافی است ماشین را خلاص کرده و با بازی کردن با پدال ترمز به عقب بروید .

دنده عقب گرفتن در سر پایینی ها :
عقب رفتن در سر پایینی ها نیار به تسلط بسیار بالایی در نیم کلاچ دارد . شما برای دنده عقب گرفتن در سر پایینی ها باید هم زمان پدال کلاچ را تا جایی که ماشین به ریپ نیوفتند و همزمان می خواهد شروع به حرکت کند بالا آورده و پدا گاز را همزمان فشار دهید . هم چنین یکی از راه های به جلو نرفتن ماشین این است که ترمز دستی را بکشید و همه این مراحل را تکرار کنید و زمانی که ماشین آماده رفتن به عقب بود ترمز دستی را آزاد کرده و به عقب بروید .

مکان‌ های ممنوع برای استفاده از دنده عقب :
در حرکت با دنده عقب باید از مکان‌ هایی که ممنوع است استفاده کنید ، پیروی کنید . برخی از مکان‌ های ممنوع شامل پیچ‌ ها ، میدان‌ ها ، تونل‌ ها ، ۱۵ متر پیش و بعد از حریم تقاطع‌ ها ، در محل خط کشی عابر پیاده ، در لاین‌ های سبقت ، بر روی پل‌ ها و موارد دیگر است .

خب در این مقاله به آموزش دنده عقب گرفتن برای شما پرداختیم و راهنما و نکات تکمیلی آن را برای شما شرح دادیم . حتما نظرات خود را در کامنت ها به ما اعلام کنید و امیدوارم این مقاله برای شما مفید باشد . به دیگر مقاله های وب سایت گواهیران نیز نگاهی بیندازید .

گواهیران
4.4/5 - (7 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *