سبک ترین ماشین ایران چیست ؟ در این مقاله از سایت گواهیران به بررسی ماشین های سبک تولید داخلی می پردازیم ایم ماشین ها از نظر فنی بررسی شده و در نهایت از نظر وزنی بررسی می شود که برای علاقمندان به حوزه ماشین می تواند مقاله بسیار جالبی باشد .
قبل از ورود به ادامه مقاله می توانید مقاله ( دلایل افزایش قیمت موتور ) را در مقاله دیگر از سایت گواهیران بررسی کنید بسیار خب بیایید ببینیم ساده ترین و سبک ترین ماشین تولید داخلی چیست و آن را در دسته بندی قرار دهیم …
ملاک تعیین وزن خودرو چیست ؟
اصولا ملاک های تعیین وزن خودرو می تواند دلایل بسیار زیادی داشته باشد که در این بخش به بررسی تمامی موارد آن می پردازیم . تعیین وزن خودرو های چه خارجی و چه داخلی به موارد زیر بستگی دارد :
- وزن بدنه
- وزن قطعات داخلی اتاق
- وزن ورق
- وزن شاسی
- وزن قطعات بیرونی ( موتوری )
- وزن قطعات تعلیق
- وزن لاستیک و رینگ
- وزن شیشه ها
در نهایت می توانید با جمع بندی موارد گفته شده سبک ترین ماشین ایران را بررسی کنیم که ببینیم چه خودرویی در رده بندی وزنی کمترین و بیشتری را به نام خود می کند .
پیشنهاد مقاله رندوم : سوالات آیین نامه آزمون رانندگی !
رده بندی سبک ترین ماشین تولید داخلی ایران !
اصولا شاید بگویید پراید اما چه نوعی ؟ سبک ترین ماشین تولید داخلی پراید وانت می باشد به دلیل آنکه نیمی از اتاق برداشت شده البته به وزن سیستم تعلیق عقب خودرو اضافه شده اما قابل مقایسه نیست در نهایت شاسی این ماشین تقویت شده تا بتواند بار را به خوبی و بدون مشکل حمل کند پس می توان گفت رتبه اول سبک وزن ترین ماشین تولید داخلی را پراید وانت به نام خود می کند و سپس می رسیم به ماشین های دیگر …
انواع پراید ها در دسته دوم این مقایسه قرار داده می شوند و سپس می توانیم نام خودروی کوییک را ببریم که در دسته سوم قرار داده می شود و سپس تیبا اما در رده 5 خودرو های داخلی می توانیم 206 و سپس رانا را قرار دهیم و در نهایت سنگین ترین سواری های تولید داخلی 207 و دنا و سمند می باشد و این سواری ها در دسته سنگین ترین ها قرار می گیرند اما سنگین ترین خودروی ساخت داخل دنا می باشد و در مقایسه با آن می توانیم نیسان وانت را هم نام ببریم البته این مورد در دسته وانت بار باید قرار داده شود .
آیا عملکرد ماشین های سبک بد است ؟
اصولا وقتی ماشین دارای وزن بیشتری باشد می تواند در سرعت های بالاتر دوام بیشتری در جاده و راه ها داشته باشد و شما می توانید این را یکی از ملاک های برتر در دسته ماشین های سبک تا سنگین قرار دهید البته عوامل زیادی مانند آیرو دینامیک و یا سیستم های EBD می توانند تاثیرات زیادی در استقرار خودرو در سرعت های بالا داشته باشند اما در نهایت وزن خودرو یکی از عوامل کیفیت خوب خودرو می باشد .
البته در بخش بعدی از معایب ماشین های سنگین گفته شده است در کل بهتر است بیاییم و معایب و مزایای ماشین های سبک و سنگین تولید داخلی را با صورت کلی با هم بررسی کنیم تا متوجه تفاوت میان آنها شویم … .
معایب و مزایای ماشین های سنگین چیست ؟
در این بخش به بررسی معایب ماشین های سنگین تولید داخلی می پردازیم و سپس به سراغ ماشین های سبک می رویم که به شرح زیر می باشد ( معایب ماشین های سنگین وزن ) .
- مصرف سوخت بالا
- آیرودینامیک قوی
- شتاب اولیه کم
- خرابی زودتر قطعات سیستم تعلیق
و در مورد مزایای این ماشین های سنگین می توانیم موارد زیر را نام ببریم :
- استقرار بهتر
- سرعت و شتاب ثانویه بالاتر
- کیفیت بهتر قطعات داخلی و خارجی
- ورقه سنگین
- تحمل بیشتر نیروی تصادف
- شاسی قوی تر
- رانندگی بهتر در راه ها و جاده ها
- شکاف بادی مناسب در سرعت بالا
تمامی موارد گفته شده از معایب و مزایای ماشین های سنگین بود . سبک ترین ماشین ایران شاید دارای این موارد نباشند که با هم به بررسی تمامی این موارد می پردازیم …
معایب و مزایای ماشین های سبک چیست ؟
در این بخش به بررسی معایب و مزایای ماشین های سبک می پردازیم پس در صورتی که می خواهید بدانید معایب ماشین های سبک چیست بیایید به بررسی آن در بخش زیر بپردازیم …
- استقرار بد
- مقاومت هوایی نامناسب در سرعت
- سیستم های ترمز ضعیف
- عدم تحمل وزن بالا
- انتقال بسیار بد نیروی تصادف به اتاق
- سیستم های تعلیق نا مناسب
- شاسی ضعیف تر
- ورق استفاده شده ضعیف تر
مزایای ماشین های سبک چیست اما به صورت دیگریست که به شرح زیر می باشد …
- شتاب اولیه بالا
- مصرف سوخت کم
- هزینه تعمیرات کمتر
- هزینه خرید کمتر
سخن نهایی !
اصولا خرید ماشین های سبک داخلی از نظر اقتصادی بهتر است اما در هر صورت از نظر فنی سبک ترین ماشین ایران شاید به قدری وزن خوبی نداشته باشد که در راه های جاده ای مقاومت خوبی داشته باشند البته مقاومت راهی به تمامی موارد گفته شده بستگی دارد مخصوصا وزن سرنشینان و یا حتی مقاومت بادی و آیرودینامیک . اما برای مثال ماشین پراید وانت …
این ماشین دارای وزن بسیار کم و آیرودینامیک بسیار بد می باشد و همین باعث می شود تا این خودرو در دسته بدترین آیرودینامیک داخلی و همینطور سبک ترین ماشین داخلی قرار گرفته شود البته برای وانت های شهری آیرودینامیک موضوع چندان مهمی نیست زیرا شما نمی توانید با این ماشین ها که اصولا برای حمل بار هستند با سرعت های بالا رانندگی کنید .
بسیار خب مقاله سبک ترین ماشین تولید داخلی را با هم مرور کردیم امیدواریم برای شما مفید بوده باشد . گواهیران .