ترخیص ماشین توقیفی را می خواهیم در این مقاله گام به گام توضیح دهیم و تمامی شرایط آن را با یکدیگر بررسی کنیم . آیا ترخیص خودرو نیاز به بودن مالک دارد ؟ یا اینکه آیا هنگام ترخیص خودرو به برگه سبز نیاز است ؟ و کلی سوال دیگر که می خواهیم در این مقاله به آن ها پاسخ دهیم
همچنین در این مقاله تخلفاتی که باعث می شود خودرو شما توقیف شود و ترخیص اینترنتی خودرو را یاد می دهیم . پس تا انتها با ما همراه باشید .
پیشنهاد مقاله : نمونه سوالات آیین نامه !
مراحل گام به گام ترخیص خودرو توقیفی
ترخیص خودرو از پارکینگ یکی از پروسه هایی است که رانندگان را بسیار گیج و درگیر می کند . در ادامه ما مراحل کامل ترخیص خودرو های توقیفی را به طور جامع برای شما شرح می دهیم .
ابتدا باید از توقیف ماشین خود استعلام کنید . برای این کار می توانید با شماره 110 تماس بگیرید و از آدرس پارکینگی که خودرو ی شما به آن منتقل شده است اطلاع پیدا کنید . همچنین می توانید با ارسال اعداد پلاک خودرو به شماره 30005353 یا دانلود اپلیکیشن « پلیس من » و وارد شدن به بخش ترخیص خودرو از پارکینگ ، از وضعیت خودروی توقیفی خود مطلع شوید .
سپس باید مدارک ماشین خود را آماده کنید . مدارک لازم برای ترخیص خودرو توقیفی عبارتند از : کارت ماشین ، برگ سبز خودرو ، بیمه نامه خودرو ، کارت ملی ، شناسنامه و گواهینامه . شما باید از هر کدام از این مدارک یک نسخه اصل و یک نسخه کپی داشته باشید . همچنین اگر خودرو به نام شما نیست ، باید یک وکالت نامه از مالک خودرو تهیه کنید .
بعد از آن باید به پارکینگی که خودرو ی شما به آن منتقل شده است مراجعه کنید و برگه توقیف خودرو و برگه جریمه را دریافت کنید . برگه توقیف خودرو شامل اطلاعاتی مانند شماره پرونده ، شماره پلاک ، نوع خودرو ، تاریخ و ساعت توقیف و علت توقیف است . برگه جریمه نیز مبلغ جریمه و شماره حسابی که باید به آن واریز کنید را نشان می دهد .
سپس باید به ستاد ترخیص راهور مربوطه در شهر خود مراجعه کنید و هزینه های مربوطه را پرداخت کنید . هزینه های مربوطه شامل هزینه جرثقیل ، هزینه نگهداری در پارکینگ و هزینه ترخیص خودرو است . شما باید رسید پرداخت خلافی خودرو ، رسید پرداخت عوارض شهرداری خودرو و رسید پرداخت هزینه های مربوطه را به مأمور راهور نشان دهید تا مجوز ترخیص خودرو توقیفی را به شما بدهد .
در نهایت باید مجددا به پارکینگ مراجعه کنید و با نشان دادن مجوز ترخیص ماشین توقیفی ، خودروی خود را دریافت کنید . قبل از تحویل گرفتن خودرو ، باید بدنه و اجزا مختلف خودرو را کنترل کنید و از آسیب ندیدن آن ها اطمینان حاصل کنید . اگر خودرو ی شما هنگام حمل یا نگهداری آسیب دیده باشد می توانید از مسئول پارکینگ یا حمل کننده خسارت بخواهید .
پیشنهاد مقاله قبلی سایت : آموزش دنده عقب گرفتن !
چقدر طول می کشد تا خودرو را بتوانیم تحویل بگیریم ؟
مدت زمان ترخیص ماشین توقیفی بستگی به چند عامل دارد . اولین عامل این است که خودروی شما به دلیل چه خلافی توقیف شده است . برخی از خلافی ها مانند پارک ممنوع ، تخلفات رانندگی و عدم پرداخت عوارض شهرداری می توانند با پرداخت جریمه و هزینه های مربوطه رفع شوند . اما برخی از خلافی ها مانند شکایت خودرو ، حکم قضایی و سوء استفاده از خودرو نیاز به رسیدگی قانونی دارند و ممکن است مدت زمان بیشتری طول بکشند .
دومین عامل این است که شما چه مدارکی را برای ترخیص خودرو دارید . شما باید حداقل مدارک زیر را داشته باشید: کارت ماشین ، برگ سبز خودرو ، بیمه نامه خودرو ، کارت ملی ، شناسنامه و گواهینامه . اگر خودرو به نام شما نیست ، باید یک وکالت نامه از مالک خودرو هم داشته باشید . اگر از هر کدام از این مدارک کم داشته باشید ، ممکن است ترخیص خودرو با مشکل مواجه شود .
سومین عامل این است که شما چه زمانی به پارکینگ و ستاد ترخیص مراجعه می کنید . شما باید بعد از 24 ساعت از توقیف خودرو به پارکینگ مراجعه کنید و برگه توقیف و جریمه را دریافت کنید . سپس باید به ستاد ترخیص راهور مربوطه در شهر خود مراجعه کنید و هزینههای مربوطه را پرداخت کنید . ساعت کار ستاد ترخیص خودرو از 7:30 تا 14 بعد از ظهر روز های شنبه تا چهارشنبه و از ساعت 7 تا 12 ظهر روز های پنجشنبه است . در این ساعات می توانید برای ترخیص خودروی توقیفشده اقدام کنید .
بنابراین ، مدت زمان ترخیص ماشین توقیفی ممکن است از یک روز تا چند روز یا حتی چند ماه متفاوت باشد . اما اگر شما تمام مراحل و مدارک را به درستی انجام دهید ، می توانید خودرو ی خود را در کمترین زمان ممکن تحویل بگیرید .
ترخیص اینترنتی خودرو های توقیفی چگونه است ؟
برای ترخیص اینترنتی خودرو های توقیفی یک سامانه جدید رونمایی شده است که توسط نیروی انتظامی راه اندازی شده است . این سامانه به مالکان خودرو هایی که به علت تخلفات رانندگی توقیف شده اند امکان می دهد که بدون مراجعه حضوری به پارکینگ ها و ستاد های ترخیص خودروی خود را از طریق اپلیکیشن « پلیس من » یا سایت « راهور 120 » ترخیص کنند . البته این سامانه فقط برای خودرو هایی که فاقد دستور قضایی هستند قابل استفاده است .
برای استفاده از این سامانه شما باید ابتدا از توقیف خودروی خود استعلام کنید . برای این کار میتوانید با شماره 110 تماس بگیرید و از آدرس پارکینگی که خودروی شما به آن منتقل شده است اطلاع پیدا کنید . سپس باید از طریق اپلیکیشن « پلیس من » یا سایت « راهور 120 » وارد سامانه ترخیص اینترنتی شوید و با وارد کردن اطلاعات خودروی خود درخواست ترخیص را ثبت کنید .
در این مرحله شما باید مدارک خودروی خود را اسکن کنید و به سامانه ارسال کنید . مدارک لازم برای ترخیص خودرو توقیفی عبارتند از : کارت ماشین، برگ سبز خودرو ، بیمه نامه خودرو ، کارت ملی ، شناسنامه و گواهینامه . اگر خودرو به نام شما نیست ، باید یک وکالت نامه از مالک خودرو هم داشته باشید .
بعد از ثبت درخواست ترخیص شما باید هزینه های مربوطه را از طریق درگاه پرداخت اینترنتی پرداخت کنید . هزینههای مربوطه شامل هزینه جرثقیل ، هزینه نگهداری در پارکینگ و هزینه ترخیص خودرو است. شما باید رسید پرداخت خلافی خودرو ، رسید پرداخت عوارض شهرداری خودرو و رسید پرداخت هزینه های مربوطه را به سامانه ارسال کنید .
در نهایت شما باید برای ترخیص ماشین توقیفی مجددا به پارکینگ مراجعه کنید و با نشان دادن مجوز ترخیص خودرو ، خودروی خود را دریافت کنید . قبل از تحویل گرفتن خودرو باید بدنه و اجزا مختلف ماشین را کنترل کنید و از آسیب ندیدن آنها اطمینان حاصل کنید . اگر خودروی شما هنگام حمل یا نگهداری آسیب دیده باشد ، می توانید از مسئول پارکینگ یا حمل کننده خسارت بخواهید .
سوالات متداول راجب ترخیص خودرو های توقیفی
برخی از سوالات و پاسخ های متداول در این زمینه عبارتند از :
- آیا ترخیص خودرو بدون مالک امکان پذیر است ؟
بله ترخیص خودرو بدون مالک امکان پذیر است . اما برای این کار شما باید یک وکالت نامه از مالک خودرو داشته باشید . این وکالت نامه باید از سوی مالک خودرو در دفترخانه اسناد رسمی صادر شده باشد . همچنین باید مهر و امضای مالک خودرو روی تمام مدارک خودرو باشد . - ترخیص خودرو با قولنامه ممکن است ؟
خیر ترخیص خودرو با قولنامه ممکن نیست . قولنامه یک سند غیر رسمی است که بین خریدار و فروشنده خودرو منعقد می شود . این سند از نظر قانونی اعتباری ندارد و نمی تواند جایگزین کارت ماشین یا برگ سبز خودرو باشد . بنابراین شما باید برای ترخیص خودرو ، مدارک رسمی خودرو را داشته باشید . - ترخیص خودرو بدون برگ سبز امکان دارد ؟
خیر ترخیص ماشین توقیفی بدون برگ سبز امکان ندارد . برگ سبز خودرو یکی از مدارک اصلی خودرو است که نشان دهنده مالکیت خودرو است . این مدرک باید در هنگام ترخیص خودرو به مأمور راهور نشان داده شود . اگر شما برگ سبز خودرو را گم کرده باشید باید از سوی مالک خودرو یک درخواست کتبی به اداره ثبت اسناد و املاک تهیه کنید و یک نسخه دست نویس از آن را به مأمور راهور بدهید .
ستاد های ترخیص استان تهران
ستاد های ترخیص استان تهران به شرح زیر است :
- ستاد ترخیص مرکزی خیابان زنجان در خیابان ستارخان جنب کلانتری 118 ستارخان واقع شده است .
- ستاد ترخیص خلیج فارس در کیلومتر 7 جاده قدیم کرج خیابان خلیج فارس ، خیابان راهنما قرار دارد .
- ستاد منطقه 3 راهور در خیابان پاسداران ، خیابان گل نبی و ستاد منطقه 5 راهور در بزرگراه همت جنت آباد شمالی خیابان دانش قرار دارد .
- ستاد منطقه 6 راهور در میدان ولی عصر ابتدای بلوار کریمخان زند و ستاد منطقه 8 راهور نیز در بزرگراه شهید باقری تقاطع خیابان رسالت واقع شده است .
- ستاد منطقه 11 راهور در میدان قزوین خیابان قزوین جنب شهرداری منطقه 11 قرار دارد .
- ستاد منطقه 15 راهور نیز در سه راه افسریه پشت شهرداری منطقه 15 جنب ترمینال خاوران واقع شده است .
- آدرس ستاد منطقه 17 راهور نیز بزرگراه آیت الله سعیدی پل ساوه خیابان آزادی جنب آتشنشانی است .
- ستاد منطقه 20 راهور نیز در شهر ری خیابان شیرازی روبروی فروشگاه شهروند قرار دارد .
خب در این مقاله به آموزش کامل و جامع ترخیص ماشین توقیفی از پارکینگ پرداختیم . همچنین به راه های مختلف ترخیص خودرو و سوالات متداول شما درباره ترخیص خودرو های توقیفی پاسخ دادیم . امیدوارم این مقاله براتون مفید باشد و همچنین دیگر مقاله های سایت گواهیران را نیز مطالعه کنید .